2016. november 28., hétfő

Alap tanfolyam 1. Naked torta, élővirág díszítéssel



Alap tanfolyam 1. 

( előképzettség nem szükséges)


Naked torta, élővirág díszítéssel

Tanuld meg Te is,  a hihetetlenül népszerűvé vált  "naked "tortát.  Az első igazán népszerűvé vált ilyen stílusú tortát, Christina Tossi készítette, aki mostanában Gordon Ramsay, Amerikai mesterszakács műsorában is feltűnik, a zsűriben.

Arról, hogy én mikor és miért készítettem először naked tortát, ITT olvashatsz.



A tanfolyam témája:

Ezen a tanfolyamon kész piskótával dolgozunk (12 szeletes), amit előző napon frissen sütök le mindenkinek. Piskóta receptet és mindenféle jó tanácsot kaptok otthonra. Hogyan használjuk a sütőformákat? Mennyit tészta kell bele? Hogyan készítsük elő a sütőformákat? Hogyan legyen púpos vagy nem púpos a kisült piskóta.

Habcsókos vajkrém készítése.  Megtudhatsz mindent a krém elkészítéséről és milyen hibákat lehet elkövetni, ami miatt törik a krém vagy túl folyós és használhatatlan. Hogyan mentsük meg  a krémet amikor úgy néz ki, hogy ebből már semmi nem lesz. Eltarthatóság és felhasználás, hogyan tudsz előre dolgozni a krémmel.

A vajkrém receptje mellett, az ízesítéshez is kaptok ötleteket.

A torta felvágás. Hogyan legyen minden tortalap, egyforma magas és ne szakadjon el. 

A torta megtöltése. Két íz közül választhattok, amiket elkészítünk együtt is és megkapjátok a recepteket. Vaníliás mascarponés gyümölcsökkel vagy belga csokoládés krém. 

Milyen alapra tegyünk a tortát, hogy utána könnyen mozgathassuk.  Nem-nem, a fehér tortacsipke egyáltalán nem alkalmas erre és a sütőformánk kivehető alja sem.

A legfontosabb szabályhoz minden tippet elmondok, mert egy torta mindig legyen egyenes! Ehhez csak néhány dolgot kell betartani és olyan tortát tudsz majd készíteni, amiről mindig álmodtál.
Végül naked torta befejezése és dekorálása. Az élővirág biztonságos használata a tortán.

A tanfolyam helyszíne: Székesfehérvár belváros ( Az én tortám műhely)
Az időtartam: 6 óra
Ár: kiscsoportos ( max 4 fő) 22 500 Ft/fő

A privát tanfolyam részvételi díjáról, érdeklődj emailben: info@azentortam.hu
A 2017-es órarend hamarosan!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése